Грошовi перекази

Нашi курси обмiну валют на 09.10.2006
В касі банку
  купiвля продаж
USD 5.05 5.08(0.01)
EUR 6.35(-0.03) 6.45(-0.02)
RUB 1.85 1.90
Докладніше

МОНЕТИ УКРАЇНИ

Монети, що карбуються сьогодні в Україні, не тільки відображають історію народу, але й розповідають нащадкам про встановлення державності країни, кращих працівників нації ХХ-ХХІ століть. Для такої молодої держави, як наша, це дуже актуально. Фактично вперше за багатовікову історію ми одержали могутній засіб для репрезентації та популяризації літопису нації. У вересні 1996 року в Україні відбулася грошова реформа. В обіг було введено нову національну валюту із традиційною назвою - гривня.

7 травня 1995 року в обігу з'явилася перша ювілейна монета України.

Кожна українська монета, випущена в обіг Національним банком України, - це передусім символ державності, що виконує функцію надійного інструменту товарно-грошових відносин. І незалежно від того, пам'ятна це монета, ювілейна або масового обігу, всі вони є дійсним платіжним засобом нашої країни і використовуються при розрахунках за номінальною вартістю.

Ювілейні та пам'ятні монети, які випускаються з дорогоцінних металів - золота, срібла, платини, відрізняються більш високою якістю карбування і, природно, мають більш високу номінальну вартість і невеликий тираж.

До Управління Національного банку України в Луганській області надходять скарги про те, що деякі працівники торгівлі, побуту, транспортних і видовищних підприємств відмовляються приймати до платежів від населення ювілейні та пам'ятні монети, які є дійсним платіжним засобом України та обов'язкові до приймання без будь-яких обмежень. З цією метою ми повинні ознайомити мешканців області з переліком ювілейних монет масового обігу.

Перелік ювілейних та пам'ятних монет, що пропонує Вам Східно-промисловий банк, можна скачати тут. (file:perelik.rtf - 192 Kb)

За довідками чи докладною інформацією звертайтесь за телефоном (0642) 58-01-38

Міщенко Катерина Олександрівна , заступник начальника управління цінних паперів і маркетингу

(0642)590-765

 


Гостьова книга

Банк | Різне | Послуги | Клiєнтам | Контакти | Тарифи